Франк Зейн е автор на методиката „Петте фактора за промяна.
За нея той казва: „Променете тялото си и ще промените живота си“.

 

ПРОМЕНЯЙКИ ТЯЛОТО, ПРОМЕНЯТЕ ЖИВОТА СИ!

 

Упражнения

Тренирайте много здраво! Мотивирайте се без значение как, намерете начин да се мотивирате! Поставете си цел, с или без стероиди! Следвайте приоритетите си! Продължавайте и не спирайте. Консултирайте се за методиката на тренировка със специалист в областтта, консултирайте се за  начина на тренировка. Но дори и да нямате възможност да се допитате до гуру в бодибилдинга, просто тренирайте както усещате тялото си!

Тренирайте тежко. Клякайте с много тежести и правете спритнове. Не пропускайте кардиото. Правете сплитове, също тренирайте и в един ден всички групи заедно. Най-важното е да не сте в покой. Напомпвайте се с къси тежести и много повторения. Правете възможно най-много серии и повторения, за да се изцедите тотално и да бъдете удовлетворени вечерта преди да заспите.

Следвайте ритъма на тази система и продължавайте с прогресивност напред. Увеличавайте тежестите, повторенията и сериите поне веднъж месечно.

 

Отношение

Мислете за триумф! По време на тренировка си представете как сте победител в живота! Мислите са важна част от цялостната ви подготовка и влияят на качеството в тренировъчната сесия.

Разговярайте със себе си и медитирайте когато сте сам. Това, което си казваш е това, което правиш.

 

Възстановяване

Спете колкото се може по-дълго. Почивайте си активно с разходки. Възстановявайте се с правилните анаболни лекарства в точни дози!

 

Хранене

Хранете се правилно. Разпределяйте протеини, мазнини и въглехидрати. Ползвайте хранителни добавки и пресмятайте калориите.

Калориите от протеин + калории от въглехидрати = 3/4 от всички калории!!!

 

Следене

Осъзнавайте, разберете, почувствайте резултатите си. За да останете мотивиран бъдете благодарни за това, което сте постигнали. Снимайте се.

 

 

Франк Зейн – легенда в бодибилдинга